ပန္းသီး မီးကင္ ခ်က္စားၾကမယ္
ခဏအတြင္း ျပင္ဆင္ စားေသာက္ႏုိင္တဲ့ ပန္းသီး မီးကင္ခ်က္နည္း ျဖစ္ပါတယ္။ အခ်ိန္ဘယ္ေလာက္မွ မေပးရဘဲ ပန္းသီး မီးကင္ျပီး လိုက္ဖက္တဲ့ အစာပလာေတြနဲ႔ ေရာစပ္ထားတဲ့ ႏူးႏူးညံ့ညံ့ ပန္းသီးအရသာ ခံစားရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ပန္းသီး (၄) လုံး
သစ္ၾကံပုိးေခါက္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း
ဇာတိပၹိဳလ္သီး လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း
· အခြံခြာျပီး အစိတ္လုိက္လွီးထားတဲ့ ပန္းသီးကို ပန္းကန္တစ္လုံးထဲ ထည့္ျပီး ပစၥည္းအားလုံး အတူတကြ ညင္ညင္သာသာ ေရာသမေမႊပါ။
· အဲဒါကို အပူေပးစက္ (microwave) ထဲထည့္။
· အပူေပးစက္ကို အပူခ်ိန္ (High) မွာ ခ်ိန္ျပီး ၂ မိနစ္ၾကာေအာင္ ထားျပီးရင္ ထုတ္ေမႊေပးပါ။ ျပီးရင္ အပူေပးစက္ထဲ ေနာက္ထပ္ ၂ မိနစ္ ျပန္ထား သုိ႔မဟုတ္ ပန္းသီးေတြ ႏူးႏူးညံ့ညံ့ေလး ျဖစ္လာသည့္အထိ ထားေပးရပါမည္ ေနာက္ ခဏ အေအးခံပါ။
Ref: Super Healthy Kids
No comments