ကိုယ္၀န္ေဆာင္မိခင္ေတြ ဘာေၾကာင့္ ေခ်ာကလက္ကို စားေပးသင့္ၾကတယ္ဆုိတာ
အိမ္ေထာင္ရွင္ အမ်ဳိးသားတုိ႔ အေနနဲ႔ ကုိယ့္ခ်စ္ဇနီးက ကုိယ္၀န္ေဆာင္ခ်ိန္မွာ ေခ်ာကလက္ စားခ်င္လုိ႔ ညသန္းေခါင္ အခ်ိန္မွာ ထယူခုိင္းရင္ စိတ္မဆုိးပါနဲ႔။ ဒါက ကေလးအတြက္ ေကာင္းက်ဴိး အမ်ားၾကီး ေပးႏုိင္လုိ႔ပါ။ မိခင္ေရာ ကေလးကုိပါ က်န္းမာေစတဲ့အတြက္ အခ်ိန္မွန္ အနည္းငယ္စားဖုိ႔ကုိေတာင္ တုိက္တြန္းသင့္ပါတယ္ ။
ဒါဟာ အခ်င္းကြာက်တာ ၊ အခ်ိ္န္မတုိင္ခင္ ေမြးဖြားတာေတြ မျဖစ္ေစႏုိင္ပါဘူး။ ေခ်ာကလက္ထဲမွာမွ အမည္းေရာင္ ေခ်ာကလက္က အေကာင္းဆုံးျဖစ္ပါတယ္တဲ့။ အေရးပါတဲ့ အက်ဳိးေက်းဇူးေတြကေတာ့-
၁)စိတ္ဖိစီးမႈ နည္းေစပါတယ္။
ေဟာ္မုန္း အေျပာင္းအလဲေၾကာင့္ ကုိယ္၀န္ေဆာင္ေတြက အရမ္းစိတ္ဖိစီးမႈ ခံစားရပါတယ္။ ေခ်ာကလက္ အမည္းေရာင္ အနည္းငယ္ကို ေန႔စဥ္ပုံမွန္စားေပးရင္ စိတ္ဖိစီးမႈကုိ ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
၂)ကုိယ္၀န္ပ်က္က်ေစျခင္းကုိ ေလ်ာ့က်ေစႏုိင္ပါတယ္။
ကုိယ္၀န္ပ်က္က်ျခင္းကို တားဆီးႏုိင္တဲ့ အရာမရွိေပမဲ့ ေခ်ာကလက္စားျခင္းက ကုိယ္၀န္ပ်က္က်ႏုိင္ေခ်ကို ၂၀ % ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
၃)ကုိ္ယ္ခံအားေကာင္းေစပါတယ္။
ေခ်ာကလက္မွာ အားေကာင္းတဲ ့ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းမ်ားပါရွိျပီး ေသြးေပါင္ခ်ိန္က်ေစပါတယ္။မိခင္ေရာ သေႏၶသားေရာရဲ႕ ကုိယ္ခံအားတက္ေစပါတယ္။
၄)ကေလးေစာေမြးျခင္းနည္းပါတယ္။
ေခ်ာကလက္စားတဲ့ မိခင္ေတြက ေခ်ာကလက္မစားတဲ့ မိခင္ေတြထက္ ကေလးေစာေမြးျခင္း ၊ေသြးခဲျခင္း၊ တက္ျခင္းနဲ႔ေသဆုံးျခင္းတုိ႔မွာ ၅၀% ေလ်ာ့နည္းပါတယ္။
၅)သေႏၶသားဖြံ႕ျဖိဳးမႈေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
သေႏၶသားဖြံ႕ျဖိဳးမႈ အားေကာင္းေစတဲ့အတြက္ ေမြးဖြားမယ့္ေန႔မွာ ၾကံ႕ခုိင္သန္စြမ္းတဲ့ကေလးကုိ ရရွိေစႏုိ္င္ပါတယ္။ကေလးငယ္ ၾကံ႕ခုိင္သန္မာေလ ေမြးဖြားရတဲ့ မိခင္သက္သာေလျဖစ္ပါတယ္။
Ref:sheknows
No comments