က်န္းမာေရးနဲ႔ မညီညြတ္တဲ့ စားေသာက္မႈပုံစံ အမွား (၃) ခု
က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္ေအာင္စားေသာက္လ်က္ မိမိကုိယ္ကိုယ္ ဂရုစုိက္ျခင္းက အားအင္ေတြျဖစ္ေစျပီး ကုိယ္ခံေတြအား တုိးျမင့္ေပးလုိ႔ ပုိမုိႏုပ်ဳိသလုိခံစားေစႏုိင္ပါတယ္။
ကြ်ႏု္ပ္တုိ႔ အမ်ားဆုံးလုပ္မိၾကတဲ့အမွားေတြမွာ -
၁။ ထမင္းစားခ်ိန္မဟုတ္တဲ့ အခ်ိန္စပ္ၾကား Junk Food စားျခင္း
ၾကာရွည္ခံေအာင္လုပ္ထားသည့္ အစားအေသာက္မ်ားဟာ လ်င္ျမန္လြယ္ကူျပီး အရသာရိွေပမယ့္ က်န္းမာေရးနဲ႔ မကုိက္ညီပါဘူး။ ၾကဳိတင္ျပင္ဆင္ထားတဲ့ က်န္မားေရးနဲ ႔ညီညြတ္ေသာ အစာေျပအစားအစာ အနည္းငယ္စားပါ။ ဒါမွ ဗုိက္ဆာလာခ်ိန္အထိ ထိန္းေပးပါလိမ့္မယ္။ ပရုိတင္းဓာတ္ပါဝင္တဲ့ တစ္ေယာက္စာ အစာေျပအစားအစာ မ်ားစြာရိွပါတယ္။ ထမင္းမစားတဲ့အခ်ိန္စပ္ၾကား ဗုိက္ဆာျခင္းကို ထိန္းေပးပါလိမ့္မယ္။
၂။ ေထာပတ္၊ ဆီနဲ႔ ဆား အလြန္အကြြ်ံအသုံးျပဳျခင္း
အရသာရိွသြားတာေတာ့ မွန္ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ေထာပတ္မ်ားေနရင္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါျဖစ္ေစပါတယ္။ ျဖစ္ႏုိင္ရင္ သဘာဝဟင္းခတ္အေမႊးၾကဳိင္မ်ား၊ သဘာဝခ်ဳိေစတဲ့အရာေတြ အသုံးျပဳပါ။
၃။ အစာေရွာင္ျခင္း
ထမင္းမစားဘဲေနတဲ့အခါ ဗုိက္ကအဆမတန္ ဆာပါတယ္။ အဲဒီအခ်ိန္မွာ ထမင္းစားလုိက္တဲ့အခါ အလြန္အကြ်ံသုံးမိလ်က္သား ျဖစ္သြားၾကပါတယ္။
Ref: pinkhumdinger