ကုိယ္ဝန္ေဆာင္ခ်ိန္ ငါးအလြန္အကြ်ံ စားသုံးျခင္းက သင့္ကေလးအား အဝလြန္မႈျဖစ္ပြားေစႏုိင္


ကုိယ္ဝန္ေဆာင္ခ်ိန္ ငါးမ်ားမ်ား စားသုံးတဲ့ မိခင္ေတြဟာ ေမြးလာမယ့္ ကေလးကို အဝလြန္မႈအႏၱရာယ္ ျဖစ္ေစႏုိင္ေၾကာင္း သုေတသနပညာရွင္ေတြက သတိေပးထားပါတယ္။

ငါးအလြန္အကြ်ံစားသုံးတဲ့ ကုိယ္ဝန္ေဆာင္ အမ်ဳိးသမီးေတြအေနနဲ႕ အဝလြန္ရင္ေသြးေမြးဖြားႏုိင္ေျခ ပိုမ်ားေစႏုိင္တယ္လုိ႔ ေလ့လာမႈအသစ္တစ္ရပ္က ဆုိပါတယ္။

ပိုမိုထူးျခားတာက ငါးကို တစ္ပတ္ ၃ ၾကိမ္ထက္ ပိုစားသုံးျခင္းက ကေလးအဝလြန္မႈအႏၱရာယ္ ၂၂% ပိုမိုမ်ားျပားေစႏုိင္ပါတယ္။

ယင္းကေလးေတြရဲ႕ ကုိယ္ခႏၶာအေလးခ်ိန္ညြန္းကိန္း (BMI) မွာ ငါးသိပ္မစားတဲ့ မိခင္ေတြက ေမြးတဲ့ ကေလးေတြနဲ႔ ယွဥ္ရင္ အသက္ ၂၊ ၄ နဲ႔ ၆ ႏွစ္အရြယ္မွာ ပိုမုိသိသာပါတယ္။

ေမြးတဲ့အခ်ိန္ကေန ၂ ႏွစ္အထိ ကေလး ၈,၂၁၅ (သုိ႔) ၃၁% က တဟုန္ထိုး ၾကီးထြားၾကပါတယ္။ ၂ ႏွစ္အရြယ္ ကေလး ၄,၉၈၇ သုိ႔ ၁၉.၄% တုိ႔က အဝလြန္မႈျဖစ္ၾကျပီး ၃,၄၇၆ (သုိ႔) ၁၅.၂% ဟာ ၆ ႏွစ္အရြယ္မွာ သတ္မွတ္ အေလးခ်ိန္ထက္ ေက်ာ္လြန္ၾကပါတယ္။

ဒီ့အျပင္ အမ်ဳိးသားမ်ားထက္ အမ်ဳိးသမီးမ်ားမွာ အက်ဳိးသက္ေရာက္မႈ ပိုမ်ားပါတယ္။

ယင္းေလ့လာမႈက ဥေရာပနဲ႔ အေမရိက တႏွံတလ်ားရိွ ကုိယ္ဝန္ေဆာင္အမ်ဳိးသမီး ၂၆,၁၈၄ နဲ႔ သူတို႔ရင္ေသြးမ်ားဆီမွ မွတ္တမ္းမ်ား အေသးစိတ္စစ္ေဆးေလ့လာခဲ့ပါတယ္။ ကေလးေတြ ၆ ႏွစ္အရြယ္ေရာက္ခ်ိန္အထိ လုိက္လံစစ္ေဆးခဲ့တာပါ။

တစ္ပတ္ ငါး (၃) ၾကိမ္ထက္ စားသုံးျခင္းကို အလြန္မ်ားျပားတဲ့ ပမာဏအျဖစ္ သတ္မွတ္ပါတယ္။ အတန္အသင့္စားသုံးျခင္းက တစ္ပတ္ (၁) ၾကိမ္နဲ႔အထက္ျဖစ္ျပီး တစ္ပတ္ (၁) ၾကိမ္ထက္ေလ်ာ့ စားသုံးျခင္းက နည္းပါးတဲ့ ပမာဏျဖစ္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။  

Ref: Express

No comments

Powered by Blogger.