အစားေရွာင္သင့္တဲ့ အေၾကာင္းအရင္း (၃) ခ်က္

အစားေရွာင္တာ ေန႔စဥ္စားသုံးတဲ့ အစားအစာထဲကေန အဆီမ်ားတဲ့ အသားအဓိက အစားအေသာက္မ်ားအားလုံး ထုတ္ပစ္တဲ့ သေဘာျဖစ္ျပီး အပင္မွ အဓိကရတဲ့ အစားအေသာက္မ်ားသာ စားသုံးရပါတယ္။အာဟာရေဗဒပညာရွင္မ်ားက အစာေရွာင္ျခင္းက ကြ်ႏု္ပ္တုိ႔ခႏၶာကိုယ္ကုိ ဘယ္လိုအက်ဳိးသက္ေရာက္မႈရိွေစလဲဆုိတာ ရွင္းျပထားပါတယ္။

၁။ ခႏၶာကိုယ္မွ အဆိပ္အေတာက္ဖယ္ရွားျခင္း

အစားေရွာင္ျခင္းက ေကာင္းက်ဳိးျဖစ္ေစပါတယ္။ ဘာလုိ႔လဲဆုိရင္ အစားေလ်ာ့ျခင္းက အစားအေသာက္မ်ဳိးစုံ စားသုံးျခင္းျဖစ္တဲ့ အဓိကျဖစ္ပြားတဲ့ အဆိပ္အေတာက္မ်ား ခႏၶာကုိယ္အတြင္း ေဆးေၾကာသန္႔စင္ေစပါတယ္။ ခႏၶာကုိယ္မွာ အဆီမ်ားတဲ့အစားအေသာက္မ်ား ေရာက္မလာဖု႔ိ လုိအပ္ပါတယ္။

၂။ အသားေရအတြက္ေကာင္းမြန္ျခင္း

အဆီမ်ားတဲ့ အစားအေသာက္မ်ား စားသုံးျခင္းမွ ေရွာင္ၾကဥ္ျခင္းက ခႏၶာကုိယ္နဲ႔ စိတ္ကို သန္႔ရွင္းေစတယ္။ အစာေရွာင္ေနစဥ္အေတာအတြင္း အသားေရ ပိုမုိ သန္႔ရွင္း၊ သိမ္ေမြ႕၊ ဝင္းပလာပါတယ္။

၃။ တက္ၾကြမႈျဖစ္ေစျခင္း

ကုိယ္ခႏၶာရိွ အဆီအႏွစ္မ်ား ရွင္းထုတ္ျခင္းလုိ႔ ေခၚဆုိႏုိင္တဲ့ အစားေရွာင္ျခင္း ပထမအဆင့္ျပီးေနာက္ ဒုတိယအဆင့္က တက္ၾကြမႈျဖစ္ေစျခင္းပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

Ref:healthyfoodstar 

No comments

Powered by Blogger.