ေရခဲေသတၱာအတြင္း လုံးဝမထားသင့္တဲ့ အစားအစာမ်ား
ေရခဲေသတၱာက အင္တီေအာက္ဆီဒင္းကို ထက္ဝက္ေလ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္ပါတယ္။ USDA ရဲ႕ေလ့လာမႈတစ္ခုက အခန္းအပူခ်ိန္မွာထားတဲ့ ဖရဲသီးဟာ ေရခဲေသတၱာထဲထည့္တဲ့ ဖရဲသီးထက္ အေရျပားနဲ႔ မ်က္စိက်န္းမာေရး ပုိမုိေကာင္းမြန္ေစတဲ့ beta-carotene ကဲ့သုိ႔ေသာ ျဒပ္ေပါင္းမ်ား ႏွစ္ဆနီးပါး တုိးျမင့္ေစေၾကာင္း USDA ရဲ႕ေလ့လာမႈတစ္ခုမွ ရွာေဖြေတြ႔ရိွခဲ့ပါတယ္။ ေလေအးက ဖရဲသီးကုိ ခူးျပီးေနာက္ပုိင္း ျဖစ္ပြားတဲ့ အင္တီေအာက္ဆီဒင္းၾကီးထြားမႈ ရပ္တန္႕သြားေစပါတယ္။
ပင္စိမ္း
ဒီအပူပုိင္းေဒသအပင္ေလးကို ၄၀ ဒီဂရီဖာရင္ဟုိက္ေအာက္တြင္ သိမ္းထားပါက ခဏအတြင္း အမည္းေရာင္ေျပာင္းလဲသြားပါတယ္။
အာလူး
အေအးဓာတ္က အာလူးရိွ ကစီဓာတ္ကို သၾကားဓာတ္သုိ႔ ေျပာင္းေပးပါတယ္။ ရွတတအရသာျဖစ္ေစျပီး အနည္းငယ္ အခ်ဳိကဲေစပါတယ္။ ၄၅ ဒီဂရီဖာရင္ဟုိက္အပူခ်ိန္မွာ ထားတာအေကာင္းဆုံးျဖစ္ပါတယ္။ စကၠဴအိတ္နဲ႔ မီးဖုိေဆာင္ အစားအစာထည့္တဲ့ ဘီရုိမွာသိမ္းထားပါ။ ေနေရာင္ေၾကာင့္ ကလုိရုိဖီးလ္ဓာတ္ စုေဆာင္းမိေစျပီး အာလူးကို အစိမ္းေရာင္သမ္းေစကာ တခါတေလ ခါးသက္သက္ျဖစ္ေစပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီ
ၾကက္သြန္နီမွာ ေလထုပ်ံ႕ႏွံ႔လည္ပတ္မႈ သန္႔ရွင္းလတ္ဆတ္ေနဖုိ႔ လုိအပ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီမွ အာလူးေတြကို ခဏအတြင္းပ်က္စီးေစႏုိင္တဲ့ ဂက္စ္နဲ႔ အစိုဓာတ္ကို ထုတ္လြတ္တယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
အေအးဓာတ္က ခရမ္းခ်ဥ္သီးရိွ ဓာတုပစၥည္းမ်ားကို ေျပာင္းလဲေပးကာ အခ်ိန္ၾကာၾကာလတ္ဆတ္ေနေစျပီး တျခားပစၥည္းမ်ားကို အရသာပ်က္ေစပါတယ္။
http://www.rd.com/
www.zayyathuya.com
No comments