ေနၾကာဆီရဲ႕ ေကာင္းက်ိဳး


ဗီတာမင္ ေအ၊ ဒီ၊ အီးနဲ႔ အိုမီဂါ ၆၊ အိုမီဂါ ၉ ဖက္တီးအက္စစ္ ႂကြယ္ဝတဲ့ ေနၾကာဆီကို အစားအစာခ်က္ျပဳတ္ရာမွာသာမက အလွကုန္ပစၥည္းေတြ ထုတ္လုပ္ရာမွာလည္း တြင္တြင္က်ယ္က်ယ္ သံုးစြဲလာၾကပါၿပီ။ ဒါေၾကာင့္မို႔ ေနၾကာဆီနဲ႔ပတ္သက္ၿပီး သိထားသင့္တာ ေလးေတြရွိတာမို႔ ဗဟုသုတအျဖစ္ ေဖာ္ျပေပးခ်င္ပါတယ္။

ဟင္းခ်က္တဲ့အခါ ေနၾကာဆီသံုးမယ္ဆုိရင္ ႏွလံုးေသြးေၾကာ ဆုိင္ရာ ေရာဂါျဖစ္ပြားမႈေတြကို သိသိသာသာေလ်ာ့က်ေစၿပီး အထူးသျဖင့္ ႐ုတ္တရက္ ႏွလံုးေရာဂါေဖာက္တာေတြကို ေလ်ာ့ပါးေစပါ တယ္။
ခႏၶာကိုယ္အတြက္ သဘာဝ အတုိင္း အားျဖည့္ေပးႏုိင္ဖို႔ ဟင္း သီးဟင္းရြက္သုပ္စားတဲ့အခါမွာ ေနၾကာဆီဆမ္းၿပီး စားေပးႏိုင္ပါ တယ္။ ေနာက္ၿပီး ေနၾကာဆီမွာ Lecithin ဆုိတဲ့ သဘာဝျဒပ္ေပါင္း ပါဝင္တာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ မေကာင္းတဲ့၊ မလိုအပ္တဲ့ ကိုလက္စထေရာေတြကို ေလ်ာ့ပါးေစႏုိင္ပါတယ္။

ေမြးကင္းစကေလးေတြကို ေနၾကာဆီ (ဒါမွမဟုတ္) ေနၾကာဆီပါတဲ့ လိုးရွင္း၊ ခရင္မ္တို႔လိမ္းေပးရင္ ျပင္ပေရာဂါေတြ မကပ္ၿငိႏုိင္ေအာင္ ကာကြယ္ႏုိင္သလို အေရျပားက်န္းမာေရးအတြက္ပါ ေထာက္ကူေပးပါတယ္။

ေနၾကာဆီဟာ အသားအေရကို ႏူးညံ့ေခ်ာေမြ႕ေစၿပီး အရြယ္တင္ႏုပ်ိဳေစတဲ့ အစြမ္းသတၱိေတြ ရွိတာေၾကာင့္ အလွကုန္ေတြထုတ္လုပ္ရာမွာလည္း ထည့္သြင္းသံုးစြဲ ေနၿပီျဖစ္ပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး ေနၾကာကေန ဘုိင္အိုဒီဇယ္ထုတ္ လုပ္ႏိုင္ဖို႔အတြက္လည္း စမ္းသပ္ ေလ့လာမႈေတြ ျပဳလုပ္ေနၾကၿပီလုိ႔ ဆုိပါတယ္။
ကမၻာေပၚက ေနၾကာဆီစိုက္ပ်ိဳးထုတ္လုပ္မႈ အမ်ားဆံုးႏုိင္ငံ စာရင္းမွာ ျမန္မာႏုိင္ငံက အဆင့္ ၁၀ကေန ရပ္တည္ေနတာေၾကာင့္ ကိုယ့္ႏုိင္ငံမွာ ေပါေပါမ်ားမ်ားရႏုိင္တဲ့ ေနၾကာဆီကို ေျပာင္းလဲသံုးစြဲ ၾကည့္ရေအာင္ပါ။                                 —Ref: wellnessbi

No comments

Powered by Blogger.