ေခ်ာကလက္ စားသံုးျခင္းျဖင့္ ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္မႈ အႏၱရာယ္ကို ေလ်ာ့က်ေစႏိုင
္
ေခ်ာကလက္ကို ၁၀၀ ဂရမ္ ပမာဏအထိ ေန႕စဥ္ စားသံုးေပးျခင္းျဖင့္ ႏွလံုးေရာဂါႏွင့္ ေလျဖတ္ျခင္း အႏၱရာယ္ကို ေလ်ာ့က်ေစႏိုင္ပါတယ္။
Aberdeen တကၠသိုလ္မွ ေခ်ာကလက္မစားသူမ်ားနဲ႕ ေခ်ာကလက္စားသူမ်ားကို ႏႈိင္းယွဥ္ သုေတသနျပဳခ်က္အရ ေခ်ာကလက္စားသူမ်ားက ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္ေျခအႏၱရာယ္ ၁၁ ရာခိုင္ႏႈန္းနည္းပါးေၾကာင္း ေတြ႔ရွိရပါတယ္။
ဒါအျပင့္ ေခ်ာကလက္စားသူမ်ားဟာ ႏွလံုးနဲ႕ ဆက္စပ္တဲ့ ေရာဂါ လကၡဏာမ်ားနဲ႕ေသဆံုးႏိုင္ေျခ ဟာ ၂၅ ရာခိုင္ႏႈန္း နည္းပါးေၾကာင္းေတြ႕ရျပီး ေလျဖတ္ႏိုင္တဲ့ အႏၱရာယ္ဟာ ၂၃ ရာခိုင္ႏႈန္းနည္းပါးေၾကာင္းေတြ႕ရပါတယ္။ 
ထိုသို႕ ေခ်ာကလက္စားသံုးရာမွာလည္း ေခ်ာကလက္ အမည္းစားသံုးျခင္းဟာ ႏို႕ေခ်ာကလက္စားသံုးျခင္းထက္ ပိုျပီး အက်ိဳးမ်ားေၾကာင္း သိရပါတယ္။
သိပၸံပညာရွင္မ်ားဟာ လူေပါင္း ၁၅၈၀၀၀အား ႏွလံုးေရာဂါနဲ႕ ေခ်ာကလက္တို႕ရဲ႕ ဆက္စပ္မႈမ်ားကို အဖန္ဖန္ သံုးသပ္ခဲ့ၾကျပီးျဖစ္ပါတယ္။
သို႕ေသာ ္မစ္စတာ လန္ဒန္ရဲ႔ ေျပာၾကားခ်က္အရ ေခ်ာကလက္မွာ သၾကားဓာတ္ျမင့္မားစြာပါ၀င္ေနတဲ့အတြက္ အဆီမ်ားစုလာႏိုင္ျပီး ႏွလံုးက်န္းမာေရးအတြက္ အေထာက္အကူမျဖစ္ႏိုင္ေၾကာင္းဆိုပါတယ္။
ႏွလံုးက်န္းမာေရး ေဖာင္ေဒးရွင္းအဖြဲ႔က အၾကံေပးခ်က္အရ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ပြားမႈေလ်ာ့က်ေရးအတြက္ အေကာင္းဆံုးနည္းလမ္းကေတာ့ သင့္တင္မွ်တျပီး က်န္းမာေရးအတြက္ေကာင္းမြန္တဲ့ အစားအစာမ်ားစားျခင္း ၊ေန႕စဥ္ ကိုယ္လက္ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္ေဆာင္ျခင္း၊ အထိုင္မ်ားျခင္းေရွာင္ရွားျခင္း၊ ေဆးလိပ္ေရွာင္ျခင္းနဲ႕ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ထိန္းသိမ္းျခင္းမ်ားျဖစ္ေၾကာင္း ၄င္းက ေျပာၾကားခဲ့ပါတယ္။ 
Ref:news
 
  
 
 
 
 
 
 
No comments