ေသြးဆံုးခ်ိန္မွာ က်န္းမာရႊင္လန္းေနရေလေအာင္


ေရးနဲ႔ ညီညြတ္တဲ့အစားအေသာက္ေတြကို စားေပးဖို႔ အေရးႀကီးပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ေသြးဆံုးခ်ိန္ေရာ ေသြး ဆံုးျပီးခ်ိန္ မွာပါ က်န္းမာရႊင္လန္းျပီး စိတ္ပိုင္းဆိုင္ရာ အားငယ္မႈကင္းေစဖို႔ ေအာက္ပါနည္းေတြကို လိုက္နာ သင့္ပါတယ္။

၁။ ပဲႏို႔မ်ားမ်ား စားပါ

ပဲပိစပ္မွာပါတဲ့ အိုက္ဆိုဖေလဗိုးဟာ အမ်ိဳးသမီးေတြ ေသြးဆံုးခ်ိန္မွာ ျဖစ္တတ္တဲ့ ေခၽြးထြက္လြန္ျပီး တစ္ကိုယ္လံုး ပူေႏြးမႈကို ေလ်ာ့က်ေစတယ္လို႔ အမ်ိဳးသမီးအမ်ားစုက ယံုၾကည္ၾကပါတယ္။ အစားအစာထဲမွာ ပဲပိစပ္ထည့္စားမႈမ်ားတဲ့ အမ်ိဳးသမီးေတြက စားသံုးမႈနည္းတဲ့ အမ်ိဳးသမီးေတြထက္ ေသြးဆံုးခ်ိန္မွာ တစ္ကိုယ္လံုး ေခၽြးထြက္ျပီး ပူေႏြးမႈအျဖစ္နည္းတာကို ေတြ႔ရွိရတယ္လို႔ ေလ့လာမႈအရ သိရပါတယ္။ ပဲပိစပ္မွာ ပရိုတင္းဓာတ္နဲ႔ အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီးအက္စစ္ အမ်ားအျပားပါဝင္ေနျပီး ႏွလံုးက်န္းမာေရးအတြက္ အမ်ားအျပားပါဝင္ေနျပီး ႏွလံုးက်န္းမာေရးအတြက္ အေရးပါပါတယ္။

၂။ ဗီတာမင္ အီး မွီဝဲပါ
သုေတသနျပဳထားတဲ့ ေလ့လာမႈေတြအရ အမ်ိဳးသမီးေတြ ေသြးဆံုးခ်ိန္မွာ တစ္ကိုယ္လံုး ေခၽြးထြက္လြန္ျပီး ပူေႏြးတာကို သက္သာဖို႔အတြက္ ဗီတာမင္အီးလည္း အေရးပါေၾကာင္း သိရပါတယ္။ ဗီတာမင္အီး ရရွိေအာင္ အခြံမာသီး၊ အေစ့အဆန္၊ သံလြင္သီး၊ ေျပာင္းနဲ႔ ေရကညြတ္တို႔ကို မ်ားမ်ားစားေပးသင့္ပါတယ္။

၃။ အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီးအက္စ္ မွီဝဲပါ

အိုမီဂါ ၃-ဖက္တီးအက္စစ္လို က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္တဲ့ အဆီဓာတ္ကို ဆယ္လ္မြန္ငါးနဲ႔ တူနာငါးေတြလို အဆီမ်ားတဲ့ ငါးေတြစားကာ ရယူႏိုင္ပါတယ္။ သီဟိုဠ္ေစ့၊ ပဲပိစပ္၊ ဂ်ံဳေစ့ စတာေတြထဲမွာလည္း အိုမီဂါ ၃-ဖက္တီးအက္စစ္ ပါဝင္ပါတယ္။ အိုမီဂါ ၃-ဖက္တီးအက္စစ္ဟာ ေသြးဆံုးခ်ိန္ ေဝဒနာေတြကို သက္သာေစ တယ္လို႔ ေလ့လာသူတခ်ိဳ႔က ဆိုပါတယ္။

၄။ အမွ်င္ဓာတ္ မ်ားမ်ားစားပါ

အမွ်င္ဓာတ္မ်ားစြာပါတဲ့ အစားအစာေတြက အစာေျခစနစ္ရဲ႔ လုပ္ငန္းေဆာင္တာေတြ က်န္းမာေစဖို႔ အေရး ပါျပီး ႏွလံုးကို က်န္းမာေစကာ ေခၽြးထြက္လြန္ျပီး တစ္ကိုယ္လံုးပူေႏြးတဲ့ ေသြးဆံုးေဝဒနာကို သက္သာေစ ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ေန႔စဥ္ သစ္သီးနဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ငါးႀကိမ္၊ အညိဳေရာင္ ေပါင္မုန္႔နဲ႔ ေကြကာတို႔ကို စားေပးဖို႔ လိုပါတယ္။ သစ္သီးနဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္တို႔မွာ ဗီတာမင္၊ သတၳဳဓာတ္နဲ႔ ဘိုအိုဖေလဗိုးႏိြဳက္တို႔ အျပည့္အဝပါဝင္ေနျပီး က်န္းမာကာ စိတ္ေက်နပ္မႈရေအာင္ အေထာက္အပံ႔ေပးႏိုင္ပါတယ္။

၅။ ကယ္လ္စီယမ္ မွီဝဲပါ

ေသြးဆံုးျပီးခ်ိန္မွာ အရိုးသိပ္သည္းဆက ေလ်ာ့က်လာတာေၾကာင့္ အရိုးေတြ သန္စြမ္းက်န္းမာဖို႔အတြက္ ကယ္လ္စီယမ္ကို လိုအပ္ပါတယ္။ ကယ္လ္စီယမ္ဓာတ္ ရရွိဖို႔အတြက္ ေန႔စဥ္အဆီနည္း ႏို႔နဲ႔ ႏို႔ထြက္ပစၥည္း ကို မွီဝဲသင့္ပါတယ္။ ဒိန္ခ်ဥ္ကို လတ္ဆတ္တဲ့ သစ္သီးဝလံေတြ၊ အခြံမာသီးေတြ ထည့္ျပီးစားတာ၊ ဟင္း ရြက္သုပ္ထဲ အဆီမပါ ဒိန္ခဲထည့္စားတာေတြကို လုပ္ေဆာင္ေပးပါ။ အစိမ္းရင့္ေရာင္ အရြက္ေတြထဲမွာ လည္း ကယ္လ္စီယမ္ ပါဝင္ပါတယ္။

၆။ ျဖည့္စြက္ေဆး မွီဝဲပါ

က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္တဲ့ အစားအစာကို စားေပးတာက ေန႔စဥ္လိုအပ္တဲ့ ဗီတာမင္နဲ႔ သတၳဳဓာတ္ကို ရရွိဖို႔ အေကာင္းဆံုးနည္းပါ။ တကယ္လို႔ သင္စားတဲ့ အစားအေသာက္က အာဟာရမျပည့္ဝဘူးထင္ရင္
ျဖည့္စြက္ေဆးကို မွီဝဲေပးသင့္ပါတယ္။

၇။ ေအာက္ပါအစာမ်ားကို ေရွာင္ပါ

ကဖင္းဓာတ္၊ အယ္လ္ကိုေဟာ နဲ႔ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ေတြ ပါဝင္တဲ့ တခ်ိဳ႔ အစားအေသာက္ေတြက
ေသြးဆံုးခ်ိန္ေဝဒနာကို ပိုမိုဆိုးရြားေစပါတယ္။ အပူအစပ္ကို ေလွ်ာ့စားပါ။ အရက္ကို လံုးဝမေသာက္ပါနဲ႔။

ဇြန္

No comments

Powered by Blogger.